02.10.2014

 

 

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

La data de 01.10.2014 Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului CIOLPAN IONUŢ, pe o durată de 30 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia au dispus la data de 30.09.2014 punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul CIOLPAN IONUŢ pentru săvārşirea infracţiunii de furt calificat prevăzută şi pedepsită de art. 228 alin. 1- art. 229 alin. 1 Ut. b şi d şi alin. 2 Ut. b Cod penal, constānd īn aceea că īn noaptea de 17/18.09.2013, numitul Ciolpan Ionuţ a pătruns prin escaladarea ferestrei balconului şi forţarea uşii de acces a acestuia către cameră īn locuinţa persoanei vătămate P.V. , īn vārstă de 71 ani, din municipiul Slobozia de unde a sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii din aur şi argint, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 50.000 lei.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea īn mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, avānd ca scop crearea cadrului procesual de administrate a probatoriului, activitate care nu poate, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.