COMUNICAT

 

 

Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadru! Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au finalizat cercetările și au întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpaților RUPIȚĂ CONSTANTIN, RUPIȚĂ VIOREL, VĂDUVA DANIEL, VĂDUVA GALIBARD și PARASCHIV SORIN CONSTANTIN pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

în rechizitoriul întocmit, s-a reținut că faptele inculpaților Rupiță Viorel și Văduva Galibard care în noaptea de 02/03.12.2013 au pătruns prin efracție și purtând cagule în incinta unei case de pariuri din Murt, Urziceni de unde au sustras o casă de bani în care se afla suma de 89.559,48 lei, fiind ajutați în activitatea infracțională de inculpații Paraschiv Sorin Constantin și Rupiță Constantin (ce au efectuat acte pregătitoare prin efracționarea sistemului de acces al Oficiul Poștal Gârbovi și S.C.E. SRL Manasia) care au determinat astfel echipajele de intervenție ale societății de pază să părăsească obiectivul aflat în supraveghere, precum și inc. Văduva Daniel care a asigurat transportul bunurilor sustrase conducând fără a poseda permis de conducere un autovehicul, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor mai sus arătate.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Urziceni.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.