COMUNICAT

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 23.02.2013, punerea in mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului MARIN CONSTANTIN, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de loviri cauzatoare de moarte.

Probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

          La data de 12.02.2013, pe fondul stării de ebrietate induse de consumul de alcool, inculpatul MARIN CONSTANTIN a aplicat victimei M.V.(mama sa) mai multe lovituri cu pumnii si picioarele, producānd victimei leziuni traumatice pentru care aceasta a fost spitalizată.

La data de 22.02.2013 a intervenit moartea victimei, stabilindu-se legătură de cauzalitate intre leziunile traumatice suferite in urma agresiunii executate de inculpat, şi deces.

          La propunerea Parchetului de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa instanţa a dispus, la data de 24.02.2013, arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

          Facem precizarea că, punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă īn cadrul procesului penal, care, alături de măsurile preventive reglementate ca atare de Codul de procedură penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.