COMUNICAT DE PRESĂ 24.02.2014

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Bucner Marcel, Mustafa Gigi, Ion Sorin George și Ștefan Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunii de „ furt calificat", prev. de art. 228 alin. 1 - art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b Cod penal, cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit. a Cod penal, constând în aceea că: la data de 21/22.02.2014, în intervalul orar 01:30 -02:30, inculpații au pătruns pe timp de noapte, prin efracție și fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate C.M., de unde au sustras, cu intenție, două bovine, în valoare de 6.000 de lei.

Inculpații au fost prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar magistrații Judecătoriei Slobozia, la data de 23.02.2014,' au dispus arestarea inculpaților.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv arestarea preventivă, reprezintă etape în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de procedură penală, constituie activități procesuale care nu pot, în nicio situație, să atingă principiul prezumției de nevinovăție.