COMUNICAT

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomita împreună cu ofițeri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție – Serviciul de Investigații Criminale, au dispus la data de  22.11.2013, reținerea pentru 24 de ore a învinuitului FULGEANU GEORGICĂ și punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de viol  și incest.

Inculpatul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, iar magistrații Tribunalului Ialomița, la data de 23.11.2013, au dispus arestarea preventivă a acestuia.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situație de fapt:

La data de 7.11.2013 numita M.L.C. s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, împreună cu fiica sa minoră. În urma examinării minorei, cadrele medicale au îndrumat-o să meargă la poliție, existând suspiciuni că aceasta din urmă a fost agresată sexual. Fiind examinată medico-legal, suspiciunile de agresiune sexuală s-au confirmat, din primele investigații rezultând indicii temeinice că autorul faptei este numitul Fulgeanu Georgică, tatăl minorei.

Facem precizarea că punerea in mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă in cadrul procesului penal, care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie activități procesuale care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției legale de nevinovăție.