22 aprilie 2013

 

 

 

 

 COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus, prin rechizitoriu, la data de 17.04.2013, trimiterea în judecată a inculpatului GHINEA EUGEN, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiuniii de evaziune fiscală prev de art. 6 din legea 241/2005 cu aplic art. 41 alin 2 C.p.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul inculpatul GHINEA EUGEN, în calitate de administrator al SC J.P.C. SRL în perioada august  2010 – martie 2012, prin mai multe acte de executare săvârşite în baza unei rezoluţii infracţionale unice, a reţinut dar nu a virat la bugetul de stat contribuţiile şi impozitele cu reţinere la sursă (impozit salarii, contribuţie asigurări individuală, contribuţie şomaj asiguraţicontribuţie sănătate asiguraţi), în sumă totală de 14.389 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Slobozia.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.