COMUNICAT

 

 

          Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

 

          Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, prin rechizitoriu, la data de 17 octombrie 2013, trimiterea în judecată a inculpatelor TĂNASE IOANA, zisă „Nadia” pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi ALEXE VIORICA în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

 

          În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

          Alexe Viorica a discutat cu Tănase Ioana, aceasta lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă medicul legist în vederea obţinerii unui act medico-legal pentru nepotul său, numitul G.L.A., în care să i se acorde mai multe zile îngrijiri medicale şi eventual să se precizeze că i s-a pus în primejdie viaţa. În acest scop, Alexe Viorica i-a remis lui Tănase Ioana o sumă de bani (euro).

 

Cercetările în prezenta cauză au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.

 

          Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Ialomiţa.

 

          Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.