C O M U N I C A T

 

                                               

 

 

  Biroul de informare publică și relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au solicitat la 18.02.2014 instanței de judecată arestarea preventivă a inculpatului ANGHEL FLORIAN pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă  prev. de art.  233 al. 1- 234 al. 1  lit. d  C.p., pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că la data de 11.02.2014 numitul ANGHEL FLORIAN a sustras o geantă de damă în dauna părții civile B.M.A., producându-i astfel un prejudiciu de 5.000 lei.

Inculpatul a comis fapta la data de 11.02.2014, seara, în jurul orelor 19:00, pe raza mun. Urziceni, jud. Ialomița, la intersecția străzilor Calea București și 13 Decembrie, în timp ce partea civilă se deplasa pe trotuar ținând în mâna stângă două sacoșe și respectiva  geantă de damă; sustragerea genții s-a produs prin smulgerea acesteia din mâna părții civile.

În cauză se efectuează cercetări și față de alte două persoane, suspecte de participare la săvârșirea infracțiunii.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că propunerea de arestare preventivă reprezintă, conform Codului de procedură penală, doar o etapă a anchetei penale, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.