COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Drăghici Costel Marian, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciuneprev şiped de art 215 alin. 1 şi 2 Cp., cu aplic, art 37 Ut a Cp. şi Avram Ionela pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune prev şiped de art 26 Cp. rap. la art 215 alin. 1 şi 2 Cp.

Magistraţii Judecătoriei Slobozia au admis propunerea procurorilor şi au dispus
emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor sus menţionaţi
pentru
o perioadă de 29 de zile.
                                                                                                                                        «

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că :

în data de 05.01.2013, inculpatul DRĂGHICI COSTEL MARIAN, în timp ce se afla în executarea unei pedepse privative de libertate, a contactat telefonic pe partea vătămată N.N. , şi a indus-o în eroare prezentându-se în mod mincinos ca fiind fiul acesteia şi relatându-i că a fost implicat într-un accident rutier, determinând-o astfel pe aceasta să îi vireze prin serviciul Money Gram suma de 3700 euro şi de asemenea să tansmită trei coduri de reîncărcare pentru cartele telefonice. Ulterior, suma de bani de 3700 de euro a fost ridicată de la Money Gram Medgidia de către martorul A.I. şi remisă inculpatei AVRAM IONELA care cunoştea provenienţa sumei de bani, fiind într-o înţelegere prealabilă cu inculpatul DRĂGHICI COSTEL MARIAN, în vederea inducerii în eroare a părţii vătămate şi a obţinerii pentru sine a sumei de bani. Astfel inculpata AVRAM IONELA a folosit suma de bani obţinută ilicit de la partea vătămată pentru a cumpăra diverse bunuri pentru folosul personal şi al inculpatului DRĂGHICI COSTEL MARIAN care i-au fost remise acestuia la penitenciar.

Activităţile de cercetare continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.