15.01.2014

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

La data de 14.01.2014, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului DUŢU VIOREL DANIEL, zis Pralea, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

-   şantaj prev. de art. 194 alin. 1 Cp.

-   cămătărie, prev de art. 3 alin. 1 din Legea 216/2011;

-   instigare la lovire sau alte violenţe prev. de art. 25 Cp. rap. la art. 180

alin. 1 Cp.

-  fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată, prev de art. 288 alin. 1 CP., cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP.;

-  fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, prev de art. 290 alin. 1 CP. cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP.;

-  înşelăciune în formă continuată, prev. de art. 215 alin. 1 Şi 2 CP., cu aplicarea art. 41 alin. 2 CP.,

totul cu aplicarea art. 33 lit. a CP.

 

La data de 14.01.2014, magistraţii Judecătoriei Slobozia au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului sus menţionat pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că:

în perioada 2012-2014, inculpatul DUŢU VIOREL DANIEL, zis Pralea, a

acordat împrumuturi cu camătă mai multor persoane de pe raza judeţului Ialomiţa şi a

mun.Bucureşti. în vederea recuperării sumelor de bani acordate cu titlu de camătă, inculpatul a instigat pe învinuitul B.P. să exercite acte de violenţă fizică asupra unei părţi vătămate.

De asemenea, în sarcina inculpatului s-a mai reţinut faptul că în perioada 2011 - 2013, acesta împreună cu învinuiţii G.C.V., D.V., B.F., B.P. au indus în eroare funcţionarii S.P.C.R.P.C.I.V. Ialomiţa şi au înmatriculat în mod nelegal mai multe autoturisme de lux, prin folosirea de documente falsificate, prin care se atesta în mod nereal că acestea figurează înregistrate în evidenţele fiscale al Primăriei mun Slobozia. Totodată în cauză există indicii şi cu privire la faptul că inculpatul DUŢU VIOREL DANIEL, zis Pralea, în perioada 2011-2013 a contrafăcut semnătura mai multor persoane, aplicată pe fişele de înmatriculare şi contracte de vânzare cumpărare a unor autovehicule.

Activităţile de cercetare continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.