14.01.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de un număr de cinci persoane faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de cămătărie, şantaj, înşelăciune, uz de fals, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale.

In cauză, la data de 14.01.2014 s-a dispus efectuarea unui număr de 9 percheziţii în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Slobozia, la domiciliile învinuiţilor, precum şi la sediul Primăriei municipiului Slobozia şi în incinta sediului unei societăţi comerciale, proprietatea unuia dintre învinuiţi.

In cauză, învinuiţii sunt cercetaţi penal pentru faptul că în perioada 2012>- 2014 au acordat împrumuturi cu camătă mai multor persoane de pe raza judeţului Ialomiţa şi a mun.Bucureşti. In vederea recuperării sumelor de bani acordate cu titlu de camătă, învinuiţii au folosit acte de violenţă fizică şi verbală asupra părţilor vătămate.

învinuiţii sunt cercetaţi penal şi pentru faptul că, în perioada 2011 - 2013, au înmatriculat în mod nelegal mai multe autoturisme de lux, prin folosirea de documente falsificate.

Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate de la domiciliile învinuiţilor mai multe sume de bani, autoturisme şi înscrisuri.

în vederea efectuării actelor de urmărire penală, învinuiţii au fost conduşi la sediul unităţii, în vederea audierii, urmând a se aprecia asupra dispunerii eventualelor măsuri preventive în cauză.

Pe parcursul derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.