12.08.2013

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

La data de 09.08.2013, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului TOMA GHEORGHE, zis „Gigi Piticii", sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 329 alin 1 CP, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP. şi art. 37 litera a şi b din CP., constând în aceea că în perioada 2007-2012 a înlesnit practicarea prostituţiei de către numitele CM şi B.E.F., pe teritoriul Spaniei şi Italiei şi a tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către acestea, obţinând prin transferuri bancare atât direct cât şi prin persoane interpuse, importante sume de bani.

De asemenea s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate (faţă de aceştia dispunându-se măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea) a inculpaţilor TOMA PETRE, zis „Pepe" sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată prev. de art. 329 alin.l Cp. cu aplic. art. 41 alin.2 Cp. şi cu aplic. art. 37 lit. a şi b Cp. constând în aceea că în perioada 2007-2012 a înlesnit practicarea prostituţiei de către numita LLG. pe teritoriul Spaniei şi Italiei şi a tras foloase de pe urma practicării prostituţiei de către aceasta, obţinând prin transferuri bancare atât direct cât şi prin persoane interpuse, diferite sume de bani şi a inculpatei STANCIU NINA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism în formă continuată prev. de art. 329 alin.l Cp. cu aplic. art. 41 alin.2 Cp., constând în aceea că în perioada 2007-2012, a înlesnit practicarea prostituţiei de către numitele C M şi B.E.F. şi a tras foloase din practicarea prostituţiei de către acestea, obţinând prin transferuri bancare, atât direct cât şi prin persoane interpuse, diferite sume de bani, care au fost primite atât pentru sine cât şi pentru inculpatul Toma Gheorghe. în cursul urmăririi penale s-a dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, ale inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Slobozia.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.