COMUNICAT

 

 

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori din  Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus la data de 10 mai 2013 punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o perioadă de 24 ore a inculpatului Mihăescu Costel, agent principal de penitenciar în cadrul Penitenciarului Slobozia prin prisma săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

S-a reţinut în sarcina inculpatului că a primit de la un investigator sub acoperire suma de 700 lei şi un număr de cinci telefoane mobile pentru a le introduce în mod ilicit în penitenciar.

Cercetările au fost efectuate de către procurori împreună cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, precum şi cu colaborarea Conducerii Penitenciarului Slobozia.

Magistraţii Tribunalului Ialomiţa au dispus la data de 11.05.2013, arestarea preventivă a inculpatului Mihăescu Costel, pentru o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, respectiv arestarea preventivă, reprezintă etape în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.