COMUNICAT

 

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Ialomita aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele :

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 10.03.2013, punerea in mişcare a acţiunii penale, şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului OLTEANU NICU FLORIN, prin prisma săvārşirii infracţiunii de tentativă de omor.

          S-a reţinut in sarcina inculpatului că, la data de 09.03.2012, acesta a aplicat victimei G.A.M., in vārstă de 15 ani, (fosta sa concubină), multiple lovituri de cuţit in zona abdominală, producāndu-i leziuni traumatice ce necesită 50-55 zile de īngrijiri medicale, punānd totodată viaţa victimei in primejdie prin lezarea diafragmului, a lobului hepatic stāng, a apendicului renal drept şi a rinichiului drept (care a şi necesitat extirpare, pentru salvarea vieţii).

Mobilul executării activităţii infracţionale a fost stabilit ca fiind starea tensionată dintre părţi, generată de īntreruperea relaţiilor de concubinaj, din iniţiativa victimei.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunānd arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea in mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă in cadrul procesului penal, care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei legale de nevinovăţie.