COMUNICAT

 

Parchetul de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

          Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 29.12.2012, reţinerea inculpatului CĂLIN MARIAN, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor calificat.

La propunerea Parchetului de pe lāngă Tribunalul Ialomiţa instanţa a dispus, la data de 30.12.2012, arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

          Probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

          La data de 29.12.2012, in jurul orelor 15.00, inculpatul CĂLIN MARIAN a aplicat o lovitură de cuţit victimei I.A., in zona toracică dreaptă, producāndu-i plăgi injunghiate ce au avut ca urmare decesul acesteia.

          In cauză s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice a inculpatului, acesta fiind internat la Spitalul Penitenciar Jilava pe timpul necesar efectuării expertizei.

          Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor īmprejurărilor de fapt.

Facem precizarea că, punerea īn mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă īn cadrul procesului penal, care, alături de măsurile preventive reglementate ca atare de Codul de procedură penală, constituie activităţi procesuale care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.