COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor FERARU GABRIEL, zis Şatalac,  CHIRCIU DUMITRU IULIAN, zis Brunetu şi COSTINEA FLORIN CRISTIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

         Magistraţii Judecătoriei Slobozia au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor FERARU GABRIEL, zis Şatalac,  CHIRCIU DUMITRU IULIAN, zis Brunetu şi COSTINEA FLORIN CRISTIAN pentru o perioadă de 29 de zile. 

                 Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că în noaptea de 05/06.10.2012 inculpaţii au pătruns prin efracţie, prin smulgerea sistemului de alarmă şi prin forţarea sistemului de închidere al magazinului S.C. ,,T. C.,, SRL din municipiul Slobozia, iar din interior au sustras ţigări, băuturi alcoolice si bani, prejudiciul creat ridicându-se la suma de 6500 lei.

În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în noaptea de 11/12.10.2012, inculpatul Chirciu Dumitru Iulian a pătruns prin efracţie, respectiv prin spargerea unui perete, în interiorul magazinului S.C. “J.T. “ SRL Bucureşti, de unde a sustras ţigări, în valoare totală de 20.000 lei, acesta fiind sprijinit de inculpaţii Feraru Gabriel şi Costinea Cristian Florin, care au asigurat paza pe timpul comiterii furtului.

          Inculpaţii CHIRCIU DUMITRU IULIAN, zis Brunetu şi COSTINEA FLORIN CRISTIAN, fiind coordonaţi de inculpatul FERARU GABRIEL, zis Şatalac, au comis faptele pe timp de noapte, prin folosirea de mănuşi şi cagule, pentru a nu fi identificaţi,

          De asemenea, inculpaţii mai sunt cercetaţi pentru  săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat, constând în sustragerea de băuturi alcoolice şi ţigări, din mai multe magazine de pe raza judeţului Ialomiţa, prin folosirea aceluiaşi mod de operare.

Activităţile de cercetare continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.