COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

         Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor TĂRĂBĂŞANU MARIUS şi LAZĂR CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  falsificare de monedă şi alte valori, deţinere şi punere în circulaţie de monedă falsificată, deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori şi a inculpatului NIŢU CRISTIAN VALENTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  deţinere şi punere în circulaţie de monedă falsificată şi înşelăciune.

         Magistraţii Judecătoriei Slobozia au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor TĂRĂBĂŞANU MARIUS, LAZĂR CONSTANTIN şi NIŢU CRISTIAN VALENTIN pentru o perioadă de 29 de zile.

          Probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că în perioada aprilie-septembrie 2012, inculpaţii TĂRĂBĂŞANU MARIUS şi LAZĂR CONSTANTIN au falsificat bancnote din cupiură de 100 de lei pe care le-au pus în circulaţie, folosindu-le la cumpărarea de ţigări şi băuturi răcoritoare de la mai multe magazine alimentare aflate pe raza judeţelor Ialomiţa, Bucureşti, Teleorman, Vâlcea şi Dolj. Inculpatul NIŢU CRISTIAN VALENTIN a cumpărat bancnote falsificate din cupiură de 100 de lei de la inculpatul TĂRĂBĂŞANU MARIUS, pe care ulterior le-a pus în circulaţie pe raza mai multor localităţi din judeţul Ialomiţa.

Cercetările au fost efectuate împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa, cu sprijinul informativ şi tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, precum şi al poliţiştilor din cadrul structurilor de intervenţie rapidă din cadrul I.G.P.R.-S.I.A.S., I.P.J. Ialomiţa si I.P.J. Teleorman.

Activităţile de cercetare continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.