14.12.2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia au solicitat, la data de 10.12.2012, respectiv 11.12.2012, arestarea preventivă a inculpaţilor Ioşca George, Duru Robert Ionuţ şi Duru George Emil pentru o perioadă de 19 zile şi a inculpatului Chivu Mircea pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvārşirea infracţiunii de tālhărie.

Probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, īn noaptea de 08/09.12.2012, īn jurul orei 02.00, cei patru inculpaţi au urmărit-o pe partea vătămată N.Ş.I pe raza comunei Munteni Buzău, jud.Ialomiţa şi prin folosirea de violenţe, au deposedat-o de giaca pe care o purta, īn care se afla suma de 150 lei şi două telefoane mobile, prejudiciul creat ridicāndu-se la suma de 250 lei.

Judecătoria Slobozia a admis propunerea Parchetului de pe lāngă Judecătoria
Slobozia şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Ioşca George, Chivu Mircea, Duru
Robert Ionuţ şi Duru George Emil.
                                                                                                                          *,

Activităţile de cercetare continuă īn vederea lămuririi tuturor īmprejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Facem precizarea că, punerea īn mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, activităţi care nu pot, īn nicio situaţie, să īnfrāngă principiul prezumţiei de nevinovăţie.