ROMĀNIA

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL DE PE LĀNGĂ JUDECĂTTORIA SLOBOZIA

             OPERATOR de date cu caracter personal nr. 20021

                                                                                                                            

Nr. 8/VIII/3/2011                                                                                                                  13.09.2011

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lāngă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea īn judecată, īn stare de libertate, la data de 06.09.2011, a inculpatului SIMOIU DĂNUŢ, sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de evaziune fiscală īn formă continuată şi sustragerea de la obligaţia privind plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj, īn formă continuată.

Probatoriul administrat īn cursul urmăririi penale a relevat faptul că, īnvinuitul, īn perioada mai-noiembrie 2010, īn baza unei rezoluţii infracţionale unice, īn calitate de administrator al societăţii F.C., a reţinut, dar nu a vărsat la bugetul de stat, īn cel mult 30 de zile de la scadenţă, sumele reprezentānd impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă şi, totodată, īn aceeaşi perioadă de timp, s-a sustras de la obligaţia privind plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Prejudiciul adus bugetului de stat este īn cuantum de 34.805 lei. Dosarul a fost īnaintat,  spre competentă soluţionare, Judecătoriei Slobozia.